Przepis konkursowy

TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM I KURCZAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron tagliatelle, 200g
szpinak baby, 150g
pierś z kuczaka, 500g
śmietanka 30%, 150 ml
4 ząbki czosnku,
masło, 1 łyżka
ser feta, 150g
sól, 1 łyżka
pieprz, 0,5 łyżeczki
olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Izabela (Warszawa)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Kurczaka kroimy w kostkę, solimy, smażymy na oleju i odstawiamy. Szpinak dusimy na maśle i drobno pokrojonym czosnkiem. Do szpinaku dodajemy kurczaka, pokrojony w kostkę ser feta, wlewamy śmietankę, doprawiamy pieprzem do smaku. W międzyczasie gotujemy makaron tagliatelle zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Makaron odcedzamy i dokładnie mieszamy z sosem.
Ciasto z budyniem czekoladowym i kokosem
Ciasto z budyniem...
30 min. 2 średni
Głosów: 1653
Tiramisu
Tiramisu
30-60 min. 8 średni
Głosów: 7
Pasztet drobiowo-wieprzowy
Pasztet...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3958
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM
ZAPIEKANKA MAKARONOWA...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Tarta wytrawna z boczkiem i pomidorkami koktajlowymi
Tarta wytrawna z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2247
Aromatyczny Miodownik
Aromatyczny Miodownik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 43