Składniki:
makaron tagliatelle, 200g
szpinak baby, 150g
pierś z kuczaka, 500g
śmietanka 30%, 150 ml
4 ząbki czosnku,
masło, 1 łyżka
ser feta, 150g
sól, 1 łyżka
pieprz, 0,5 łyżeczki
olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Izabela (Warszawa)
(Głosów: 1)
Kurczaka kroimy w kostkę, solimy, smażymy na oleju i odstawiamy.
Szpinak dusimy na maśle i drobno pokrojonym czosnkiem. Do szpinaku dodajemy kurczaka, pokrojony w kostkę ser feta, wlewamy śmietankę, doprawiamy pieprzem do smaku.
W międzyczasie gotujemy makaron tagliatelle zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
Makaron odcedzamy i dokładnie mieszamy z sosem.