Przepis konkursowy

ŚNIADANIOWE LOVE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
parówka, 1 szt.
jajka, 2 szt.
szczypiorek, pęczek
pieprz mielony, szczypta
pieprz ziarnisty,
ketchup, odrobina
majonez, odrobina
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Piotr (Gdańsk)
(Głosów: 3928)


Zostań mistrzem kuchni

Najpierw trzeba rozkroić parówkę na pół, zostawiając 2-3 cm z jednej strony nierozcięte, po czym ułożyć w kształt serca. Do utrzymania formy użyć wykałaczki podsmażyć parówkę z jednej strony na oleju,następnie przewrócić na drugą stronę i wlać w foremkę jajko, i czekać aż się zetnie. Polewać od czasu do czasu olejem jajko od góry. Zdjąć usmażone serduszko z patelni. Drugie ugotowane na twardo jajko kroimy na pół. Jedną połówkę do biedronki posmarować ketchupem posypać pieprzem mielonym wzdłuż i na jednej stronie (aby powstała główka). Pozostałą posmarowaną cześć ozdabiamy kulkami z pieprzu. Oczki biedronki robimy z majonezu. Kroimy szczypiorek, aby biedronka mogła posiedzieć na zielonej szczypiorkowej trawce.
Wieniec ryżowy
Wieniec ryżowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4275
Łosoś na sałatce z pora w pistacjach
Łosoś na sałatce z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 25
Tort bezowy Ananasowo-Kokosowy
Tort bezowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 28
zapiekanka makaronów z czosnkiem niedźwiedzim
zapiekanka makaronów z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 25
Szarlotka z papierówkami
Szarlotka z papierówkami
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 59
Sernik z masą kajmakową na czekoladowym brownie
Sernik z masą...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 69