Przepis konkursowy

ROLADKI Z PIECZARKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z kury, 2 pojedyńcze
boczek wedzony, 6 plastrów
sól, pieprz, papryka , po szczypcie
natka,
pieczarki, 300 gram
cebula, 1 srednia
olej, do smażenia
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (zielona góra)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Filet umyć, oczyścić z błonek i przekroić na pół- wyjdzie 1 część płaska i druga bardziej grubsza, te grubszą przecinam jeszcze na pół, ale poziomo- w ten sposób z 1 fileta otrzymuję 3 części. Posolić, popieprzyć, natrzeć papryką, na środek ułożyć plaster boczku i zawinąć ciasno- można spiąć szpilkami do mięsa. Roladki smażymy na oleju, kiedy roladki załapią kolor, dokładamy oczyszczone pieczarki i cebulkę, smażymy chwilkę, dolewamy trochę wody i przykrywamy patelnie, aby roladki doszły. Na koniec posypujemy posiekaną natką.
TORT ŚMIETANKOWO - WANILIOWY
TORT ŚMIETANKOWO -...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4132
Fantazja
Fantazja
30 min. 2 łatwy
Głosów: 785
Tuńczyk, lody z koziego serka, cytrusy
Tuńczyk, lody z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i mascarpone
Makaron ze szpinakiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Placki po węgiersku
Placki po węgiersku
30-60 min. 4 średni
Głosów: 18
Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane
30-60 min. 4 średni
Głosów: 132