Składniki:
mięso mielone wieprzowe, 400g.
pieczarki, 200g.
kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta, 1 sztuka
jajko, 1 sztuka
ketchup pikantny, 3 łyżki
bułka tarta, 1 szklanka
sól, 1 łyżeczka
pieprz, 1 łyżeczka
czosnek granulowany, 1 łyżeczka
chili, 1/2 łyżeczki
ser żółty np.Gouda, 6 plastrów
szczypiorek, 1/2 pęczka
folia spożywcza,
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Martyna (Węgrów)
(Głosów: 63)
Mięso przełożyć do miski. Pieczarki obrać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach , dodać wraz z resztą składników do mięsa. Wyrobić masę rękoma.
Na foli spożywczej kłaść porcję mięsa , na wierzch plaster sera i ok.1 łyżkę szczypiorku. Zwijać roladkę przy pomocy foli , najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
Patelnię grillową rozgrzać , smażyć mięso na rumiano z obu stron.