Przepis konkursowy

PIKANTNA POTRAWKA Z OZORKÓW
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ozorki wieprzowe, 80 dag
seler naciowy, 1 łodyga
marchewka, 2 szt.
pietruszka, 1 szt.
papryczka chilli, 1 szt.
natka pietruszki, 1 pęczek
mielony pieprz, do smaku
sól , do smaku
mleczko kokosowe, 0,5 szkl.
przyprawa curry, 2 płaskie łyżeczki
kurkuma, 0,5 łyżeczki
słodka mielona papryka, 0,5 łyżeczki
por, 0,5 szt.
liść laurowy, ziele angielskie, 3 szt.
kmin rzymski, na czubku łyżeczki
czosnek, 2 ząbki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Henryka (Smardzko)
(Głosów: 1415)


Zostań mistrzem kuchni

Ozorki wieprzowe dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości. Ściągamy z ozorków skórę i kroimy na plastry, dość cienko. Podsmażamy na oleju do zrumienienia, dodajemy pokrojone w słupki warzywa oraz zmiażdżony czosnek i zalewamy wrzącą wodą. Gotujemy przez 15 minut i dodajemy wszystkie przyprawy doprawiając według uznania. Na końcu wlewamy mleczko kokosowe i mieszamy podgrzewając. Potrawka zacznie lekko gęstnieć i wtedy wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. SMACZNEGO.
Warzywne placki z cukinią
Warzywne placki z cukinią
30 min. 4 łatwy
Głosów: 51
Sałatka z brokułem i ananasem
Sałatka z brokułem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 53
Torcik Bezowy z Amerykańską nutą
Torcik Bezowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Sos do spaghetti
Sos do spaghetti
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 54
Kora orzechowa
Kora orzechowa
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 259
Tort czekoladowy z kremem wiśniowym
Tort czekoladowy z...
30 min. 8 średni
Głosów: 4