Składniki:
mąka pszenna , 1 szkl
cukier, 1szkl
proszek do pieczenia, 1łyżeczka
jaja, 6szt
masa krówkowa, 2szt
margaryna , 2szt
bita śmietana, 1szt
CIASTO;Białka oddzielam od żółtek i ubijamy na sztywną piane dodajemy ok 1/2 szklanki cukru .Żółtka ucieramy z pozostała częścią cukru a następnie dodajemy do ubitej piany delikatnie mieszając następnie stopniowo dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszamy aż powstanie gładka masa.Blachę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą .Wlewamy biszkoptową masę .pieczemy w piekarniku o temp 180 C ok 40 minut. MASA margarynę rozetrzeć z masą krówkową dodać bitą śmietanę w proszku .Po wystygnięciu biszkopta przekroić na pół i smarujemy środek a następnie wierzch obsypujemy migdałami .