Przepis konkursowy

MAKARON Z DWOMA SERAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Makaron penne, 300g
Ser żółty, 120g
Ser Cheddar, 150g
Mleko Prawdziwe 0,5%, 2 1/2szkl
Bułka tarta, 2 łyżki
Szynka serrano, 200g
Sól, 1 łyżeczka
Olej rzepakowy, 3 łyżki
Papryka w proszku i rozmaryn Prymat, 1/2 łyżki
Mąka, 1/4szkl
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Ząbkowice Śląskie)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ugotuj makaron w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu następnie odcedź. W drugim garnku wlej mleko, olej, mąkę, przyprawy i podgrzewaj aby powstała jednolita masa, następnie dodaj ser żółty, połowę sera Cheddar i drobno pokrojoną szynkę. Powstały sos połącz z makaronem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Bułkę tarta połącz z pozostałym serem i posyp potrawę. Wstaw do piekarnika na ok 20 min do zrumienienia. Smacznego.
Grillowane co nieco
Grillowane co nieco
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 1
Biszkoptowy chudzielec z jabłkami
Biszkoptowy chudzielec...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 34
Sernik z galaretką brzoskwiniową i spodem brownies
Sernik z galaretką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 12
Kolorowa sałatka makaronowa
Kolorowa sałatka...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 22
Jabłecznik góralki
Jabłecznik góralki
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 30
Makaron pod serową pierzynką
Makaron pod serową...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 274