Składniki:
makaron Mezzi Rigatoni, 1 op.
pomidory w puszcze, 2 szt
cebula, 1 szt
pierś z kurczaka, 2 szt
brokuł, 1/2 szt
bakłażan, 1 szt
cukinia, 1 szt
zioła prowansalskie, 1 łyżka
sól i pieprz,
olej, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Karolina (Stalowa Wola)
(Głosów: 14)
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. W garnku na oleju podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodajemy pokrojonego w spore kawałki kurczaka i całość zalewamy pomidorami, dusimy sos ok. 20 minut. Po tym czasie brokuła blanszujemy we wrzątku i zimnej wodzie. Dodajemy go wraz z pokrojonymi w kostkę cukinią i bakłażanem do sosu. Gotujemy całość jeszcze ok 5 minut. Dodajemy zioła prowansalskie, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można posypać serem i natką pietruszki.