Przepis konkursowy

KOKOSOWE PLACKI BEZGLUTENOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka gryczana, 50 g
Mąka kokosowa , 50 g
Soda oczyszczona, 2/3 łyżeczki
Mleko roślinne lub krowie, 200 ml
Jajo, 2 szt.
Jogurt grecki do podania,
Borówki lub dowolne owoce,
Olej (kokosowy) lub masło, do smażenia
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Lucyna (Czarnków)
(Głosów: 46)


Zostań mistrzem kuchni

Wymieszać składniki sypkie: mąki i sodę. Jajko połączyć z mlekiem i dodać do suchych składników. Dokładnie wymieszać. Jeśli ciasto jest za gęste, dodać odrobinę mleka. Rozgrzać patelnię z nieprzywierającą powłoką. Należy ją natłuścić i smażyć małe, zgrabne placuszki. Po usmażeniu przełożyć na talerze. Podawać z borówkami i jogurtem greckim.
Pizza z kielbaską żywiecką
Pizza z kielbaską...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Marynowany kurczak z ryżem i warzywami
Marynowany kurczak z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Niecodzienne Caprese zwieńczone spaghetti z pesto
Niecodzienne Caprese...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 13
Paprykowe łódeczki z serem mocarella
Paprykowe łódeczki z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Faszerowana pierś z kurczaka
Faszerowana pierś z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Zwykła pizza Grzesia
Zwykła pizza Grzesia
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15