Składniki:
Cebula, 1 szt.
Przyprawy:pietruszka zielona,koper,tymianek, po 2 łyżeczki
Orzechy włoskie, 100 g
Jaja, 3 szt. + 1 szt.
Ser typu feta, 150 g
Sos sojowy, 1 łyżeczka
Bułka tarta, 50 g
Płatki owsiane , 100 g
Ciasto francuskie, 500 g
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor:
Bernadeta (Koszęcin)
(Głosów: 89)
Cebula,przyprawy,orzechy,3 jaja,ser feta,sos sojowy,bułka tarta,płatki owsiane-wszystko miksujemy razem. Ciasto francuskie po rozwinięciu tniemy na 10 cm paski. Na każdym pasku układamy masę z jednej strony,a przeciwny bok smarujemy rozkłóconym jajkiem(żeby się skleiło). Obrócić powstały rulon zaczynając od boku z nadzieniem. Pokroić na 5 cm kawałki(wierzch przesmarować rozkłóconym jajkiem). Piec na papierze w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C ok. 20 min. Podawać na ciepło lub zimno. SMACZNEGO