Przepis konkursowy

DOMOWA PIZZA WŁOSKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
wody, 250ml
łyżeczka cukru, 1
łyżeczki soli, 0,5
drożdży, 15-12 dkg
oregano,
mąka (do pizzy z Biedronki), ok 700dkg
salami peperoni, opakowanie (z biedronki)
ser do starcia najlepszy gouda, 40dkg
pieczarki , pudełko z Biedronki
oliwki,
cebula czerwona, 1szt
papryka czerwona , 1szt
pomidory, 2szt
przecier pomidorowy (lub puszka pomidorów z Biedronki),
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Mariola (Łącko)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

50 ml wody ciepłej wymieszać z drożdżami.Pozostawić na 10 minut. Potem dodać mąkę i resztę wody ,sól ,cukier.Wyrobić i pozostawić na 30 minut w ciemnym miejscu przykryte ciasto.Rozwałkowujemy i smarujemy przecierem.Potem ser i reszta składników:) Piec ok 12-14 minut w 200 stopni z termoobiegiem. Polecam!! Z przepisu wyjdzie duża blacha jak na moim zdjęciu.
Pomidorowa tapenada
Pomidorowa tapenada
30 min. 4 łatwy
Głosów: 46
Sezamowy Kebab(dietetyczny) w 15min
Sezamowy...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 125
Malinowa zebra
Malinowa zebra
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Kurczak w sosie...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1
Calzone pełnoziarniste z pieczarkami, szynką i serem
Calzone pełnoziarniste...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4259
Deser jogurtowy
Deser jogurtowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1206