Przepis konkursowy

CIASTO Z OWOCAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Maliny (lub inne owoce), 400g
Margaryna, 250g
Mąka, 400g
Jaja, 5 szt.
Olej, 100ml
Budyń śmietnkowy, 2 szt.
Cukier puder, 1,5 szkl
Proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Karolina (Włocławek)
(Głosów: 41)


Zostań mistrzem kuchni

Mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, połowę cukru pudru oraz pokrojoną margarynę mieszamy ze sobą - można mikserem na lekkich obrotach. Wyrabiamy ciasto i dzielimy na dwie części (2:3). Mniejszą część chowamy do zamrażarki na około 45-60 min. Większą część rozwałkowujemy i kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15-20 min w temp. 180st. Białka ubijamy z pozostałym cukrem pudrem na sztywną pianę. Podczas miksowania dodajemy dwaa budynie a także olej. Na ostygnięte ciasto wylewamy piankową masę, a na niej owoce (ja użyłam malin). Owoce posypujemy pozostałą częścią ciasta (z zamrażarki) startą na tarce. Ciasto pieczemy 30-35 min w temp. 180 st. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Maliny na gorąco
Maliny na gorąco
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Roladki z kurczaka, pesto i suszonymi pomidorami w towarzystwie kolorowej baszty
Roladki z kurczaka,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Ryba z brokułami w sosie śmietanowym
Ryba z brokułami w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 19
Serniczek stracciatella
Serniczek stracciatella
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 1170
Torcik czekoladowo-malinowy z mascarpone
Torcik...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4032
Ciasto z budyniem czekoladowym i kokosem
Ciasto z budyniem...
30 min. 2 średni
Głosów: 1653