Przepis konkursowy

DESER KOLOROWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
figa, 1 szt
granat, 1szt
serek mascarpone, 1 szt
śnieżka, 1 szt
śmietana 18%, 1 szt
kiwi, 2 szt
mandarynka, 2 szt
cukierki wawel różne rodzaje ( kasztanki, michałki,), 20 dkg
wafelek kokosowy, 1 szt
wafelek orzechowy, 1 szt
ciastka owsiane, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: BARBARA (Kurzętnik)
(Głosów: 169)


Zostań mistrzem kuchni

Serek mascarpone mieszamy ze śmietaną i śnieżką. Na dnie pucharka wrzucamy pokrojone w drobną kostkę cukierki wafle i ciastka owsiane, kładziemy warstwę wymieszanego serka ze śmietaną, następnie znowu cukierki wafle ponownie mieszankę śmietany i serka. Na to kładziemy różne owoce, dobrze jak będą trochę kwaskowate, ponieważ pozostała część jest bardzo słodka. Dekorujemy jeszcze ciastkiem, kiwi dodaję jeżeli deser po zrobieniu jest zaraz podawany natomiast jeżeli będzie podawany po jakimś czasie to nie dodaję kiwi ponieważ puszcza sok. Przepis jest bardzo prosty, szybki i ładnie prezentuje się w pucharkach.
Gołąbki z krojonym mięsem i ryżem
Gołąbki z krojonym...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 13
Kluski śląskie ze schabowym w bulionetce
Kluski śląskie ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3450
Pierś faszerowana jajkiem i ogórkiem konserwowym
Pierś faszerowana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 55
Pizza - czyli przez żołądek do serca
Pizza - czyli przez...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4016
Ciasto z budyniem czekoladowym i kokosem
Ciasto z budyniem...
30 min. 2 średni
Głosów: 1653
Owsiane pancakes z pieczonych buraków i bananów (wegańskie!) + puree z mango
Owsiane pancakes z...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 2