Składniki:
carpaccio wołowe, 1op/2porcje
pieczarki, 2sz
seler naciowy, 1szt
rucola,
oliwa z oliwek, 20ml
ocet balsamiczny jasny lub ciemny, 20ml
ser parmezan,
sól ziołowa lub zwykła,
Ciepła bagietka, 1szt
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Agnieszka (Góra Kalwaria)
(Głosów: 6)
Składniki są podane na dwie porcje, gdyż opakowanie zawiera 2 porcje. :-) Carpaccio wołowe wykładamy na płaski duży talerz, lekko solimy. Kropimy delikatnie octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki (carpaccio) i układamy przy krawędzi mięsa. Seler naciowy również cienko kroimy na plasterki i układamy na carpaccio. Na wierzchu na środku kładziemy sporą garść z rukoli lub rozkładamy na całej powierzchni carpaccia. Posypujemy dołączonym serem i sosem. Ja dodatkowo lub zamiast tego używam oliwy z oliwek wymieszanej z octem balsamicznym i dodatkowego parmezanu. Do tego oczywiście ciepła bagietka. :-)