Składniki:
mąka, 150 g
jajka, 2 szt
mleko, 250 ml
tarte orzechy włoskie, 3 łyżki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
syrop klonowy, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Dominika (Łódź)
(Głosów: 3)
Ubijamy jajka za pomocą trzepaczki, aż masa będzie jednolita. Potem dodajemy mąkę i mieszamy dalej do momentu gdy znikną grudki. Dodajemy tarte orzechy, proszek i mieszamy jeszcze raz. Na patelni rysujemy ciekawe kształty masą naleśnikową. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni. Każdy naleśnik po zdjęciu z patelni składamy na 4 jak serwetkę. Następnie polewamy syropek klonowym i posypujemy orzechami.