Przepis konkursowy

AŻUROWE NALEŚNIKI ORZECHOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 150 g
jajka, 2 szt
mleko, 250 ml
tarte orzechy włoskie, 3 łyżki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
syrop klonowy, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Dominika (Łódź)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Ubijamy jajka za pomocą trzepaczki, aż masa będzie jednolita. Potem dodajemy mąkę i mieszamy dalej do momentu gdy znikną grudki. Dodajemy tarte orzechy, proszek i mieszamy jeszcze raz. Na patelni rysujemy ciekawe kształty masą naleśnikową. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni. Każdy naleśnik po zdjęciu z patelni składamy na 4 jak serwetkę. Następnie polewamy syropek klonowym i posypujemy orzechami.
Ciasto z ptasim mleczkiem
Ciasto z ptasim mleczkiem
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 149
Stek z tuńczyka na szpinaku
Stek z tuńczyka na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4007
Spaghetti z tuńczykiem
Spaghetti z tuńczykiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Glazurowane pałeczki z kurczaka z ostrą papryką i miodem
Glazurowane pałeczki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Spaghetti w sosie serowo - szpinakowym
Spaghetti w sosie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Szaszłyki po japońsku
Szaszłyki po japońsku
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3813