Przepis konkursowy

ANANAS W CUKROWO-MIĘTOWEJ POSYPCE Z SYROPEM KLONOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Świeży ananas, 1/2 szt.
Syrop klonowy Black Rose, 3 łyżeczki
Cukier biały, 1/2 szklanki
Świeża mięta, garść
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Strzyżów)
(Głosów: 551)


Zostań mistrzem kuchni

Ananasa obierz ze skóry, umyj i pokrój w wąskie paski. Cukier wraz z połową mięty wrzuć do moździerza i dokładnie rozgnieć, tak aby mięta miała jak najmniejsze kawałki. Większe części mięty wyciągnij. Całość wrzuć na ok. 2 minuty a rozgrzaną patelnię, tak aby cukier nabrał złotego koloru ale się nie rozpuścił! Na koniec dodaj 3 łyżeczki syropu klonowego i wymieszaj. Cukrową masę wyłóż na kawałki ananasa a całość udekoruj pozostałą ilością mięty. Smacznego!
Sałatka z pietruszkowym pesto :)
Sałatka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 11
Pierogi Ruskie
Pierogi Ruskie
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 3464
Azjatycka tarta z kurczakiem
Azjatycka tarta z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 42
Tartaletki z musem malinowym
Tartaletki z musem...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 992
Ciasto ze śliwkami z nutą cynamonowo - cytrynową
Ciasto ze śliwkami z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Orientalna zupa z pieczonej dyni
Orientalna zupa z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 2