Składniki:
Chleb tostowy, 4 kromki
Jajka, 4 sztuki
Parówka, 1 sztuka
Papryka czerwona, 1/4 sztuki
Ser gouda, 30g
Masło, 1 łyżka
Szczypiorek posiekany, 1 łyżka
Sól, pieprz, do smaku
Cztery kokilki wysmarować masłem-dno i boki. Każdą kromkę chleba lekko rozwałkować i przełożyć delikatnie do kokilek. Parówkę pokroić na plastry i położyć na chlebie.
Umytą i sprawioną paprykę pokroić w mała kostkę. Posypać nią parówki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w małą kosteczkę i obficie posypać chleb i resztę składników.
Delikatnie wbić jajko i doprawić do smaku. Zapiekać około 12-15 minut w 180 st do ścięcia żółtka. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!