Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego, 1 szt.
pieczarki, 8 szt.
żółty ser, 20 g
mięso mielone, 100 g
ketchup, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Monika (Nowogród Bobrzański)
(Głosów: 14)
Rozwinąć opakowanie ciasta francuskiego, całe posmarować ketchupem. Obrać i pokroić pieczarki w plasterki, ułożyć na cieście. Następnie rozłożyć mięso mielone na pieczarkach, kolejno zetrzeć na tarce żółty ser i posypać całość równomiernie. Całość ciasta zrolować jak roladę i pokroić w odstępach 2-3 cm. Ślimaki ułożyć na papierze do pieczenia. Blaszkę włożyć do rozgrzanego piekarnika i przez ok. 20 minut w temperaturze 220 °C.