Przepis konkursowy

SAŁATKA Z PIERSI KURCZAKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi kurczaka Świat Drobiu, 500g
Zupki chińskie Złoty Kurczak , 2 opakowania
Kukurydza, 400g
Fasolka czerwona, 400g
Kapusta pekińska, 400g
Majonez , 330g
Pieprz, pół łyżeczki
Przyprawa do gyrosa, 3 łyżki
Olej, 3 łyżki
Sól czosnkowa, pół łyżeczki
Oregano Prymat, 1 łyżeczka
Sól, szczyptę
Pomidor, 1 szt.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Beata (Wąbrzeżno)
(Głosów: 1747)


Zostań mistrzem kuchni

Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy przyprawą do gyrosa, solą czosnkową i oregano, wlewamy olej, następnie wszystko mieszamy i podpiekamy na patelni na złoty kolor. Zupki chińskie zalewamy 1 szklanką wody i mieszamy, aż makaron zmięknie - odlewamy i wrzucamy do miski ,dodajemy kukurydzę,fasolkę czerwoną, fileta podpieczonego i posiekaną kapustę pekińską. Łączymy składniki, dodajemy majonez i przyprawy, ozdabiamy pomidorem.
Pęczak z grzybami
Pęczak z grzybami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Sernik budyniowy z mascarpone
Sernik budyniowy z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 246
Owocowa Pavlova
Owocowa Pavlova
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 4
Placki po węgiersku
Placki po węgiersku
30-60 min. 4 średni
Głosów: 18
Nadziewane bakłażany z chipsem serowym
Nadziewane bakłażany z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4238
Łososiowa przekąska
Łososiowa przekąska
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 65