Składniki:
Filet z piersi kurczaka Świat Drobiu, 500g
Zupki chińskie Złoty Kurczak , 2 opakowania
Kukurydza, 400g
Fasolka czerwona, 400g
Kapusta pekińska, 400g
Majonez , 330g
Pieprz, pół łyżeczki
Przyprawa do gyrosa, 3 łyżki
Olej, 3 łyżki
Sól czosnkowa, pół łyżeczki
Oregano Prymat, 1 łyżeczka
Sól, szczyptę
Pomidor, 1 szt.
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor:
Beata (Wąbrzeżno)
(Głosów: 1747)
Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy przyprawą do gyrosa, solą czosnkową i oregano, wlewamy olej, następnie wszystko mieszamy i podpiekamy na patelni na złoty kolor. Zupki chińskie zalewamy 1 szklanką wody i mieszamy, aż makaron zmięknie - odlewamy i wrzucamy do miski ,dodajemy kukurydzę,fasolkę czerwoną, fileta podpieczonego i posiekaną kapustę pekińską. Łączymy składniki, dodajemy majonez i przyprawy, ozdabiamy pomidorem.