Składniki:
mix sałat z roszpunką, 1 op.
pomidory suszone w zalewie, 1/2 szkl.
serek brie, 1 szt.
słonecznik, 1/2 szkl.
cebula, 1 szt
oliwki, 1/2 szkl.
sos, 1/2 szkl.
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor:
Adrian (Gdynia)
(Głosów: 4080)
Mix sałat z roszpunką wyłożyć na salaterkę, następnie pokroić suszone pomidory ze słoika na małe cząstki i ułożyć na sałacie, kolejna warstwa to ser brie - także pokrojony w cząstki. Potem cienkie plasterki cebuli i pokrojone oliwki. Na samym końcu podsmażyć na patelni obrane pestki słonecznika i posypać wierzch sałatki. Sos przygotowujemy z wyciśniętego czosnku, oleju, musztardy, octu, cukru, soli, pieprzu i ziół prowansalskich - będzie miał konsystencję gęstej śmietany. Tuż przed podaniem sałatki należy go nakropić w równych odstępach na przygotowaną sałatkę. Smacznego!