Przepis konkursowy

NADZIEWANE KABACZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Kabaczek , 1 szt
mieso mielone , 0,5 kg
papryka , 2 szt
cebula , 2 szt
pieczarki , 400 g
pomidor , 1 szt
zioła prowansalskie ,
sól,
ryż, 300 gr
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Poznan)
(Głosów: 281)


Zostań mistrzem kuchni

Kabaczek kroimy w krążki grubości 4 cm (nie obieramy kabaczka ), nacieramy sola odkładamy na tace do pieczenia w piekarniku , Następnie w garnku gotujemy ryz tak by był al dente , na patelni podsmażamy pokrojone warzywa w paski , kostkę ( kto jak woli ) po podsmażeniu warzyw dodajemy mięso mielone rozdrobnione i tak podduszamy ok 5 minut , czekamy aż ostygnie i mieszamy warzywa oraz mielone ( podobnie jak na gołąbki ) nadziewamy kabaczki , na wierzch układamy pomidora zakrywamy folia aluminiowa wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut w 180 stopni.
Sałatka z grillowanym camembertem...
Sałatka z grillowanym...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 182
Jesienny Jabłecznik
Jesienny Jabłecznik
30-60 min. 6 średni
Głosów: 9
Jajka pod pierzynką z brokuła.
Jajka pod pierzynką z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 56
Tarta mięsno- pieczarkowa
Tarta mięsno- pieczarkowa
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 64
Kolorowe placki
Kolorowe placki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 73
Filet z piersi kurczaka na czerwonym ryżu
Filet z piersi...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4071