Składniki:
masło, 200 g
cukier, 200 g
mąka pszenna, 200 g
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
jaja, 4 sztuki
świeże maliny, 250 g
mleko, 3 łyżki
sól, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Małgorzata (Lipka)
(Głosów: 2)
Sposób przygotowania: W średniej wielkości misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Miękkie masło z cukrem ubij na na puszystą masę, dodaj wcześniej wymieszaną mąkę, wymieszaj (możesz skorzystać z miksera lub robota kuchennego). Ciągle mieszając, powoli wbijaj jaja oraz dolej mleko. Wyłącz mikser, dodaj do ciasta maliny i delikatnie wymieszaj łyżką. Formę do muffinek wysmaruj masłem, wlej masę do połowy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C (termoobieg) i piecz około 45 min.