Przepis konkursowy

CIASTO MARCHEWKOWE BEZGLUTENOWE.
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 2
cukier puder, 3 łyżki
mąka jaglana, 1/3 szkl
mąka ryżowa, 1/3 szk
zmielone siemie lniane, 1/3 szkl
masło klarowane, 1/3 szkl
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
żurawina suszona, garść
cynamon, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Warszawa)
(Głosów: 18)


Zostań mistrzem kuchni

Ubić białka, pod koniec ubijania dodać żółtka. Dodać cukier, starte marchewki, mąki, rozpuszczone masło klarowane i resztę składników. Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec 60 minut w temp. 180 stopni.
Tarta z bakłażanem i cukinią
Tarta z bakłażanem i...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 92
Gruszka karmelizowana w miodzie
Gruszka karmelizowana...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4014
Tarta z masą kokosową, borówkami i limonką
Tarta z masą kokosową,...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 28
Tilapia smażona z salsą z warzyw
Tilapia smażona z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 43
Owocowa Pavlova
Owocowa Pavlova
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 4
Kotlet a la pizza
Kotlet a la pizza
30 min. 4 łatwy
Głosów: 17