Przepis konkursowy

CIASTO MARCHEWKOWE BEZGLUTENOWE.
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 2
cukier puder, 3 łyżki
mąka jaglana, 1/3 szkl
mąka ryżowa, 1/3 szk
zmielone siemie lniane, 1/3 szkl
masło klarowane, 1/3 szkl
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
żurawina suszona, garść
cynamon, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Warszawa)
(Głosów: 18)


Zostań mistrzem kuchni

Ubić białka, pod koniec ubijania dodać żółtka. Dodać cukier, starte marchewki, mąki, rozpuszczone masło klarowane i resztę składników. Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec 60 minut w temp. 180 stopni.
Chicago Style Pizza
Chicago Style Pizza
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 28
Dyplomowy tort
Dyplomowy tort
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 64
Zdrowa, warzywna sałatka z soją
Zdrowa, warzywna...
30 min. 2 średni
Głosów: 126
Orientalny kurczak z kuskusem i warzywami
Orientalny kurczak z...
30 min. 4 średni
Głosów: 140
Bezglutenowy tort czekoladowo-bananowy
Bezglutenowy tort...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4132
Sałatka jarzynowa
Sałatka jarzynowa
30 min. 2 łatwy
Głosów: 14