Przepis konkursowy

WEGAŃSKI MUS CZEKOLADOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
czekolada gorzka lub deserowa (bez mleka i lecytyny z jaja kurzego), 200 g
mleczko kokosowe House of Asia, 350 ml
olej kokosowy, 2 łyżki
syrop klonowy, 3 łyżki
szczypta soli,
cukier puder, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Warszawa)
(Głosów: 1006)


Zostań mistrzem kuchni

Do rondelka wlać 250 ml mleka kokosowego, dodać połamaną czekoladę i pozostałe składniki (oprócz cukru pudru). Podgrzewać na średnim ogniu często mieszając, aż masa będzie jednolita. Przelać do 4 małych miseczek lub filiżanek. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną zrobioną z pozostałego mleczka kokosowego i 1 łyżki cukru pudru: UWAGA: Mleko kokosowe musi być dobrze schłodzone, trzeba je wstawić na kilka godzin do lodówki. Oddzielić część stałą od płynnej. Twardą przełożyć do misy miksera i ubić z cukrem pudrem. Płynną można wykorzystać np. do koktajli owocowych.
Małże z boczkiem i szpinakiem
Małże z boczkiem i...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 4069
Sernik ze Snickersami
Sernik ze Snickersami
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 4153
Śniadanie na włoską nutę
Śniadanie na włoską nutę
30 min. 2 łatwy
Głosów: 62
Bułeczki z nektarynkami
Bułeczki z nektarynkami
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Sernik z jogurtu greckiego
Sernik z jogurtu...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 20
Roladki z kurczaka z ziemniaczaną łuską
Roladki z kurczaka z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3992