Składniki:
3 szkl.mąki przennej , 1,5 szkl.cukru
1 kostka margaryny, 5 jajek
1 pr. do pieczenia, 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu
1,5 kg jabłek, cynamon
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Agnieszka (Jeziorany)
(Głosów: 71)
wykonanie:mąkę,proszek,żółtka,margarynę i pół szklanki cukru zagnieść.ciasto podzielić na dwie części i zmrozić 1 część zetrzeć na blachę i na to wyłożyć jabłka.białka ubić z 1 szkl.cukru i mąką ziemniaczaną ja daję zamiast mąki 1 łyżkę budyniu,wyłożyć pianę na jabłka.na wierzch zetrzeć resztę ciasta piec w temp.200stopni około 50 minut .smacznego