Przepis konkursowy

SZARLOTKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
3 szkl.mąki przennej , 1,5 szkl.cukru
1 kostka margaryny, 5 jajek
1 pr. do pieczenia, 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu
1,5 kg jabłek, cynamon
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Jeziorany)
(Głosów: 71)


Zostań mistrzem kuchni

wykonanie:mąkę,proszek,żółtka,margarynę i pół szklanki cukru zagnieść.ciasto podzielić na dwie części i zmrozić 1 część zetrzeć na blachę i na to wyłożyć jabłka.białka ubić z 1 szkl.cukru i mąką ziemniaczaną ja daję zamiast mąki 1 łyżkę budyniu,wyłożyć pianę na jabłka.na wierzch zetrzeć resztę ciasta piec w temp.200stopni około 50 minut .smacznego
Soczysta kaczka na malinowym puree z chipsem i sosem pomarańczowym
Soczysta kaczka na...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 3941
Tarta z gruszkami
Tarta z gruszkami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 196
Placek drożdżowy z owocami
Placek drożdżowy z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 392
Dorsz po chińsku
Dorsz po chińsku
30 min. 2 łatwy
Głosów: 122
Pierś z kurczaka w szynce Szwarcwaldzkiej z mozarellą
Pierś z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 97
Szparagi w sosie holenderskim z prosciutto
Szparagi w sosie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 122