Przepis konkursowy

SAŁATKA Z GRILLOWANYM CAMEMBERTEM...
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Camembert, 2szt.
mix sałat, 1 op.
pomarańcza, 1szt.
sok pomarańczowy 100%, 200 ml
żurwaina - dżem/konfitura, 1 słoiczek
odrobina oliwy,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Lucyna (Kutno)
(Głosów: 182)


Zostań mistrzem kuchni

Układamy mix sałat na środku talerza, pomarańczę dokładnie obieramy ze skórki [ filetujemy - opcja bardziej zaawansowana ] układamy do okoła, na każdą cząstkę pomarańczy układamy łyżeczkę żurawiny, sok wylewamy na patelnię i redukuejmy do konsystencji syropu - polwamy nim sałatkę, rozgrzewamy patelnię grillową, canemberta smarujemy oliwą i wypalamy wzorek, gdy jest gotowy zostawiamy go na wyłaczonej patelni aby się ładnie rozpuścił, kiedy wszystko jest gotowe układamy na szczycie sałatki camemberta - gotowe :) smacznego !
Roladki serowe
Roladki serowe
30 min. 6 łatwy
Głosów: 50
Zakochany torcik
Zakochany torcik
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 4615
WEGAŃSKIE GOŁĄBKI W LIŚCIACH BOTWINY
WEGAŃSKIE GOŁĄBKI W...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 17
Wegański mus czekoladowy
Wegański mus czekoladowy
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1006
Torcik bezowy z kremem z mleczka kokosowego
Torcik bezowy z kremem...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3734
Kurczak Generała Tso
Kurczak Generała Tso
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4669