Składniki:
Camembert, 2szt.
mix sałat, 1 op.
pomarańcza, 1szt.
sok pomarańczowy 100%, 200 ml
żurwaina - dżem/konfitura, 1 słoiczek
odrobina oliwy,
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Lucyna (Kutno)
(Głosów: 182)
Układamy mix sałat na środku talerza, pomarańczę dokładnie obieramy ze skórki [ filetujemy - opcja bardziej zaawansowana ] układamy do okoła, na każdą cząstkę pomarańczy układamy łyżeczkę żurawiny, sok wylewamy na patelnię i redukuejmy do konsystencji syropu - polwamy nim sałatkę, rozgrzewamy patelnię grillową, canemberta smarujemy oliwą i wypalamy wzorek, gdy jest gotowy zostawiamy go na wyłaczonej patelni aby się ładnie rozpuścił, kiedy wszystko jest gotowe układamy na szczycie sałatki camemberta - gotowe :) smacznego !