Przepis konkursowy

CYTRYNOWO-MIĘTOWY GRILLOWANY ŁOSOŚ Z CUKINIĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
świeży filet łososia, 400g
cukinia, 1 średnia
sól,
pieprz cytrynowy,
oliwa z oliwek,
listki mięty,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Kraków)
(Głosów: 26)


Zostań mistrzem kuchni

Usuwamy skórę z łososia. Kroimy go w słupki (ok. 4 cm x1,5 cm). Solimy, posypujemy pieprzem cytrynowym, skrapiamy oliwą oraz sokiem z cytryny i wstawiamy na kwadrans do lodówki. Cukinię kroimy na cienkie paski (sztuk tyle ile kawałków łososia). Sparzamy ją w gorącej wodzie przez 4 minuty. Każdy plasterek cukinii posypujemy pieprzem cytrynowym - kładziemy kawałek łososia i listki mięty. Rolujemy i nabijamy na patyki do szaszłyków. Możemy jeszcze doprawić pieprzem. Lekko skrapiamy oliwą i grillujemy często obracając. Przed podaniem skrapiamy delikatnie cytryną.
Włoska pizza na cienkim cieście
Włoska pizza na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 101
Paella de marisco
Paella de marisco
30-60 min. 4 średni
Głosów: 17
Błyskawiczna sałatka warzywno-ryżowa
Błyskawiczna sałatka...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Brzoskwiniowa fantazja
Brzoskwiniowa fantazja
30 min. 6 łatwy
Głosów: 41
Jesienne figi
Jesienne figi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 16
Tofu-omlet z mąki kokosowej
Tofu-omlet z mąki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0