Przepis konkursowy

CYTRYNOWO-MIĘTOWY GRILLOWANY ŁOSOŚ Z CUKINIĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
świeży filet łososia, 400g
cukinia, 1 średnia
sól,
pieprz cytrynowy,
oliwa z oliwek,
listki mięty,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Małgorzata (Kraków)
(Głosów: 26)


Zostań mistrzem kuchni

Usuwamy skórę z łososia. Kroimy go w słupki (ok. 4 cm x1,5 cm). Solimy, posypujemy pieprzem cytrynowym, skrapiamy oliwą oraz sokiem z cytryny i wstawiamy na kwadrans do lodówki. Cukinię kroimy na cienkie paski (sztuk tyle ile kawałków łososia). Sparzamy ją w gorącej wodzie przez 4 minuty. Każdy plasterek cukinii posypujemy pieprzem cytrynowym - kładziemy kawałek łososia i listki mięty. Rolujemy i nabijamy na patyki do szaszłyków. Możemy jeszcze doprawić pieprzem. Lekko skrapiamy oliwą i grillujemy często obracając. Przed podaniem skrapiamy delikatnie cytryną.
Gruszki w zalewie
Gruszki w zalewie
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 13
Cheeseburgery jaglane ze szpinakiem
Cheeseburgery jaglane...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 120
Smażona wołowina podana z dżemem chilli i zieloną sałatką z papai serwowana na liściu bananowca
Smażona wołowina...
30 min. 2 trudny
Głosów: 7
Ciasto czekoladowe z gruszką
Ciasto czekoladowe z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4008
Gofry na słodko
Gofry na słodko
30 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Żeberka w powidłach śliwkowych
Żeberka w powidłach...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 13