Składniki:
KUSKUS, SZKLANKA
CUKINIA ŻÓŁTA I ZIELONA, DWIE MAŁE
MARCHEWKA , DWIE ŚREDNIE
PAPRYKA CZERWONA, PÓŁ
PIERŚ Z KURCZAKA, PODWÓJNA
SÓL,
PIEPRZ,
BULION WARZYWNY, SZKLANKA
OLIWA, 3 ŁYŻKI
ULUBIONE PRZYPRAWY,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
IWONA (SZCZYTNO)
(Głosów: 7)
FILET Z KURCZAKA UMYJ I POKRÓJ W KOSTKĘ, DOPRAW I PODSMAŻ NA ODROBINIE OLIWY. KASZĘ KUSKUS ZALEJ WRZĄCYM BULIONEM TAK ABY JĄ PRZYKRYWAŁ NA 1 CM I ODSTAW DO MOMENTU AŻ GO WCHŁONIE. WARZYWA UMYJ, POKRÓJ W KOSTKĘ I SMAŻ NA ŁYŻCE OLIWY DO MIĘKKOŚCI.
KIEDY KUSKUS WCHŁONIE BULION DODAJ ŁYŻKĘ OLIWY ABY ZIARENKA SIĘ ROZDZIELIŁY.
KASZĘ WSYP DO WARZYW, CHWILĘ PODGRZEJ RAZEM, DOPRAW PRZYPRAWAMI I DODAJ USMAŻONĄ PIERŚ.
MOŻNA PODAWAĆ NA CIEPŁO LUB NA ZIMNO.
SMACZNEGO.