Przepis Jakuba Kuronia

TILAPIA SMAŻONA Z SALSĄ Z MŁODYCH BURACZKÓW
Zdjęcie przepisu
Składniki:
600 g młodych buraków,
posiekana zielona część dymki,
pokrojona w plasterki papryczka chilli,
liść mięty – pół krzaczka,
1 łyżka miodu Złota Pasieka,
sok z 1 cytryny,
3 łyżki oliwy z oliwek,
4 filety z tilapii,
2 łyżki masła klarowanego Mleczna Dolina,
2 łyżki mąki,
przyprawy: sól, pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Buraczki ugotuj we wrzątku, aż będą lekko chrupiące, ok. 30 min. Odstaw do wystudzenia i obierz ze skóry. Pokrój buraki w drobną kostkę. Dodaj dymkę, chilli, miód, sok z cytryny, oliwę, posiekaną miętę. Całość dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Na patelni rozpuść masło klarowane. Rybę dopraw solą i pieprzem oraz oprósz mąką. Podsmaż na średnim ogniu po 2 min. z każdej strony. Podawaj od razu z salsą.