Przepis Agaty Jędraszczak

SPAGHETTI Z ANCHOVIES, TUŃCZYKIEM I ZIELONYMI OLIWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
1 op. makaron spaghetti,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
6 szt. filecików anchovies,
1 szkl. zielonych oliwek,
1 puszka tuńczyka w oleju,
4 łyżki oliwy z oliwek,
przyprawy: sól, pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotuj w osolonej wodzie „al dente”. Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, dodaj fileciki anchovies, smaż na małym ogniu. Na patelnię włóż ¾ puszki tuńczyka i rozdrobnione oliwki. Wymieszaj, połącz z makaronem. Na wierzchu porcji ułóż, dla ozdoby, resztę tuńczyka i kilka całych oliwek.