Przepis Agaty Jędraszczak

PANKEJKI Z SYROPEM KLONOWYM I JOGURTOWYM KREMEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
1 opak. American Pancakes (6 szt.),
¾ szkl. jogurtu naturalnego typu greckiego Tolonis,
¾ szkl. serka mascarpone Sottile Gusto,
¼ łyżeczki cynamonu,
2 łyżeczki cukru wanilinowego,
6 łyżek syropu klonowego Black Rose,
ulubione owoce, np. owoce leśne, brzoskwinie,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Jogurt typu greckiego Tolonis zmiksuj z serkiem mascarpone Sottile Gusto na gładki, puszysty krem. Dopraw cynamonem i cukrem wanilinowym. Naleśniki American Pancakes podgrzej zgodnie z instrukcją na opakowaniu, podaj z kremem. Na wierzchu porcji układaj ulubione owoce, całość polej syropem klonowym.