Przepis Agaty Jędraszczak

PALUSZKI GRISSINI Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I PASTĄ Z CIECIERZYCY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
paluszki chlebowe grissini,
1 op. szynki parmeńskiej,
0,5 szkl. suszonej ciecierzycy,
1 ząbek czosnku,
cytryna,
3 łyżki oliwy,
1 słoik suszonych pomidorów,
oliwki,
ser camembert,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 0
poziom trudności: łatwy
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Paluszki grissini owiń pokrojoną w paski szynką parmeńską. Ciecierzycę namocz przez noc w wodzie, następnie ugotuj do miękkości. Zmiksuj z oliwą i czosnkiem na gładki krem, dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą. Na półmisku rozłóż przekąski – paluszki grissini, krem z ciecierzycy, suszone pomidory, oliwki oraz pokrojony ser.